Gépjármű forgalomból kivonása

Ebben a cikkben a gépjármű forgalomból való kivonása menetét vesszük górcső alá.

Mikor szükséges a gépjármű forgalomból kivonása?

Mi történik akkor ha úgy alakul az életünk, hogy egyik pillanatról a másikra le kell tennünk az autónkat. Előfordulhat, hogy külföldre költözünk egy időre, vagy váratlan esemény miatt nem fogjuk használni autónkat. Vagy egyszerűen csak csökkenteni szeretnénk a család kiadásait.

Úgy gondoljuk azonban, hogy ez csak egy átmeneti állapot és később használni szeretnénk autónkat. Ezekben az esetekben válhat aktuálissá a jármű forgalomból való kivonása.

Milyen forgalomból való kivonás létezik? Erről szól a következő fejezet.

gépjármű forgalomból kivonása
gépjármű forgalomból kivonása

A gépjármű 2 féle forgalomból kivonása létezik

 1. Kérvényezésre indul az okmányiroda felé
 2. A hivatal kényszer kivonást kezdeményez

Nézzük az első számút:

A fent említett példák esetében mi kérvényezzük az okmányirodában az autónk kivonását a forgalomból. Itt fontos megjegyezni, hogy ez a kivonás kérelemre történik és egy évig marad érvényben amely meghosszabbítható.

Erre az időszakra nem kell biztosítást és teljesítmény adót fizetnünk. Tehát pénzt spórolunk arra az átmeneti időszakra amíg nem használjuk autónkat.

Nézzük a 2. számút:

Másik eset gépjármű kivonásra, amikor a hivatal kényszer kivonást kezdeményez. Erre akkor kerülhet sor, ha valamilyen fizetni valót nem fizettünk meg.
Ezek lehetnek:

 • Biztosítás elmaradás
 • Parkolási bírság tartozás
 • Nagyobb összegű adótartozás

A fent említett tétel állhat a kivonás hátterében. Amennyiben használt autót vásárolunk nagyon fontos, hogy tudjuk az általunk kiválasztott autó átírható-e.

Ezt a központi gépjármű adatbázisban könnyen ellenőrizhetjük a forgalomkorlátozások bejegyzésnél. Amennyiben hivatal áll a gépjármű kivonásának hátterében azt az autót ne vásároljuk meg, csak ha a tulajdonos rendezi a problémát és törlik a kivonás tényét az adatbázisból

A következő fejezet a forgalomból való kivonás fizetendő áráról szól.

Mennyibe kerül a gépjármű forgalomból való kivonása?

Kérelemre történő kivonás 2300 Ft-ba kerül. Amennyiben letelik az említett fél év, az autó automatikusan visszahelyeződik a forgalomba. Innentől kezdve újra fizetni kell a kötelező biztosítást, illetve a teljesítmény adót a lakóhely szerinti önkormányzat felé.

A fél év kivonás korlátlanul hosszabbítható további 2300 Ft befizetésével.

Autófelvásárlás készpénzért

Lecserélendő autónk eladásánál felmerül a kérdés, hogy készpénzért, vagy esetleg átutalással kérjük a vételár kiegyenlítését. Az autófelvásárlás készpénzért előnyeiről,hátrányairól és esetleges veszélyeiről is olvashatsz cikkünkben.

Autófelvásárlás készpénzért de hol hirdetik?

Számtalan helyen és formában találkozhatunk az autófelvásárlás készpénzért fogalmával.Hirdetik az utcán egy oszlopon, elhelyeznek egy cetlit a szélvédőnkön, vagy természetesen legtöbbször az interneten található hirdetés formájában.
A legfontosabb kérdés, hogy mennyire gyorsan szeretnénk megválni autó társunktól.

Erre a kérdésre keressük a választ a következő fejezetben.

Milyen gyorsan akarjuk eladni gépjárművünket?

Mindig a legfontosabb kérdés, hogy mennyire gyorsan szeretnénk eladni autó társunkat.

Lehet, hogy azonnal kell a pénz, de az is lehetséges, hogy egyáltalán nem szempont, hogy milyen gyorsan adjuk el csak az, hogy minél jobb áron sikerüljön az értékesítés.

Az első esetben nyilván a felvásárlás készpénzért alatt található hirdetéseket fogjuk böngészni és az ott található cégekkel vesszük fel a kapcsolatot.

A gyors eladás ellenére érdemes több céget is felkeresni, mert akár 10-20% különbség is lehet két ajánlat között, pedig ezért lehet, hogy csak pár km-t kell még utaznunk. Járjunk el körültekintően a vételár átvételénél.Ellenőrizzük le a kiszemelt céget. Néhány kattintással már láthatjuk is a cég adatait.

autófelvásárlás készpénzért
autófelvásárlás készpénzért

Autófelvásárlás készpénzért na de kiben bízhatunk?

Készpénzt csak olyan cégtől fogadjunk el, amelyiknek van telephelye

Számoljuk meg kétszer az összeget, ne sajnáljuk az időt erre. Akinek lassan megy a pénz számolás az kérje meg az ügyintézőt, hogy legyen türelemmel.

Lehetőleg minél nagyobb címletekben kérjük az összeget, mert így egyszerűbb a számolás is.Fontos azonban megjegyezni, hogy a legjobb megoldás, ha átutalással kérjük kiegyenlíteni a vételárat.

A következő bekezdés az autófelvásárlás kiegyenlítése utalással témáról fog szólni.

Autófelvásárlás készpénzért, akár bankkártyával?

Autófelvásárlás készpénzért
Autófelvásárlás készpénzért akár átutalással

Igen lehetséges átutalással is kérni az összeget.
Nézzük az előnyeit:

 • Nem kell számolnunk
 • Nem fogunk hamis pénzt kapni
 • Ami nagyon fontos és természetesen praktikus is, hogy az összeg néhány másodperc után megjelenik a számlánkon és erről azonnal sms értesítést is kapunk.
 • Nagyon jó hír, hogy ez a nap 24 órájában működik, hétvégén isKijelenthetjük, hogy habár készpénzes  hirdetésre jelentkezünk, mégis jobb ha átutalással kérjük a kifizetést.

Amennyiben egy hivatalosan működő céggel állunk kapcsolatban, akkor biztosan teljesítik kérésünket. Ez a legbiztonságosabb módja az autó vételárának átvételére.

Készpénzes autófelvásárlás

Lecserélendő autónk eladásánál felmerül a kérdés, hogy készpénzért, vagy esetleg átutalással kérjük a vételár kiegyenlítését. A készpénzes autófelvásárlás előnyeiről,hátrányairól és esetleges veszélyeiről is olvashatsz cikkünkben.

Készpénzes autófelvásárlás de hol hirdetik

Számtalan helyen és formában találkozhatunk a készpénzes autófelvásárlás fogalmával.Hirdetik az utcán egy oszlopon, elhelyeznek egy cetlit a szélvédőnkön, vagy természetesen legtöbbször az interneten található hirdetés formájában.
A legfontosabb kérdés, hogy mennyire gyorsan szeretnénk megválni autó társunktól.

Erre a kérdésre keressük a választ a további bejegyzésekben.

Milyen gyorsan akarjuk eladni járművünket

A legfontosabb kérdés, hogy mennyire gyorsan szeretnénk eladni autó társunkat.

Lehet, hogy azonnal kell a pénz, de az is lehetséges, hogy egyáltalán nem szempont, hogy milyen gyorsan adjuk el, csak az hogy minél jobb áron sikerüljön az értékesítés.

Az első esetben nyilván a készpénzes felvásárlás alatt található hirdetéseket fogjuk böngészni és az ott található cégekkel vesszük fel a kapcsolatot.

A gyors eladás ellenére érdemes több céget is felkeresni, mert akár 10-20% különbség is lehet két ajánlat között, pedig ezért lehet, hogy csak pár km-t kell még utaznunk.Járjunk el körültekintően a vételár átvételénél.Ellenőrizzük le a kiszemelt céget. Néhány kattintással már láthatjuk is a cég adatait.

készpénzes autófelvásárlás
készpénzes autófelvásárlás

Készpénzes autófelvásárlás de kiben bízhatunk?

Készpénzt csak olyan cégtől fogadjunk el, amelyiknek van telephelye

Számoljuk meg kétszer az összeget, ne sajnáljuk az időt erre.Akinek lassan megy a pénz számolás az kérje meg az ügyintézőt, hogy legyen türelemmel.

Lehetőleg minél nagyobb címletekben kérjük az összeget, mert így egyszerűbb a számolás is.Fontos azonban megjegyezni, hogy a legjobb megoldás, ha átutalással kérjük kiegyenlíteni a vételárat.

A következő fejezetben az autófelvásárlás kiegyenlítése utalással témáról fog szólni.

Készpénzes autófelvásárlás,kártyával?

készpénzes autófelvásárlás
készpénzes autófelvásárlás átutalással

Igen lehetséges átutalással is kérni az összeget.
Nézzük az előnyeit:

Nem kell számolnunk, nem fogunk hamis pénzt kapni. Ami nagyon fontos és természetesen praktikus is, hogy az összeg néhány másodperc után megjelenik a számlánkon és erről azonnal sms értesítést is kapunk. Nagyon jó hír, hogy ez a nap 24 órájában működik, hétvégén is.

Kijelenthetjük, hogy habár készpénzes  hirdetésre jelentkezünk, mégis jobb ha átutalással kérjük a kifizetést.

Amennyiben egy hivatalosan működő céggel állunk kapcsolatban, akkor biztosan teljesítik kérésünket. Ez a legbiztonságosabb módja az autó vételárának átvételére.

Autó felvásárlás azonnal

A következőkben megpróbálunk segíteni önnek és néhány tanáccsal ellátni ha eladósorba kerül autója. Mire érdemes odafigyelni.Sok hirdetéssel fog találkozni ahol autófelvásárlást reklámoznak. Interneten, nyomtatott sajtóban az autó szélvédőjére helyezett cetliken. De még falra kiragasztott, pofon egyszerű papírlapokon is melyen autó felvásárlás azonnal felirat olvasható.

Tehát autófelvásárlással sokan foglalkoznak, de nagyon nem mindegy kinek adjuk el autónkat

autó felvásárlás azonnal
autó felvásárlás azonnal készpénzért

A következő fejezet arról szól, hogy eladhatjuk járművünket egy autó felvásárlás azonnal hirdető cégnek.De figyeljünk oda a helyszínre is.

Autó felvásárlás azonnal de hol?

Autó eladásnál is érdemes odafigyelni és körültekintően eljárni.
Nézzünk 2 példát a gépjármű eladásra.

Ön jelentkezik egy hirdetésre ahol autófelvásárlást hirdetnek. Azt kérik ,hogy vigye be egy telephelyre az autót, ahol átvizsgálják és amennyiben önnek is megfelel az ajánlott vételár, már ki is fizetik.

Ön szeretné ha átutalással egyenlítené ki a cég a vételárat és ezt a cég vállalja is. Egy időben elkészül a szerződés és a vételár megérkezik az ön bankszámlájára.

Az átutalás ma már azonnal megjelenik az ön bankszámlaszámán. Ön az adásvételi szerződésből kettő darab példányt kap. Az egyiket 8 napon belül leadja egy okmányirodában /jelenleg bárhol megteheti ezt, függetlenül attól , hogy hol lakik/ és ezzel az ügylet befejeződik.

Ebben az esetben önt már nem érheti kellemetlen meglepetés, hiszen az autóját egy hivatalosan bejegyzett és a jogszabályoknak megfelelően működő cég vette meg.

2,

Ön jelentkezik egy hirdetésre ahol autófelvásárlást hirdetnek.

Az autófelvásárló azt kéri, hogy találkozzanak egy megadott címen, pl egy benzinkúton, vagy akár az ön lakóhelyén.

Az autófelvásárló megnézi az autóját, ajánl egy összeget, ön elfogadja. Az illető kifizeti önnek a vételárat, mert átutalást /amit ön szeretne/ nem tudja teljesíteni, majd egy előre megírt és a vevőnél aláírt adásvételi szerződést irat önnel alá.

Ebben az esetben nagy valószínűséggel egy olyan cégnek adja el autóját ahol a cég képviselője egy úgynevezett stróman. Ezek a cégek néhány hónapig, talán egy évig működnek, majd hasonló módszerekkel újat alapítanak. Az autóját sosem fogják átírni.

Amennyiben még használják az autóját számíthat különböző bírságok önnek történő postázására. Amennyiben a szerződés amit kapott bármilyen okból hibás nem tudja be és lejelenteni az okmányirodában az eladás tényét.

így a kötelező biztosítást és a teljesítmény adót is tovább kell fizetnie amennyiben nem tudja elérni a céget amelyik az autóját megvásárolta.

Lentebb az autó felvásárlás tényeit összegzem.

Összegezzük az autó felvásárlás azonnal tényeit

Tehát összegezve: Érdemes olyan céget választania amelyik több éve működik és telephellyel rendelkezik, átutalást is tud teljesíteni.

Ezt könnyen ellenőrizheti ingyenes cégadatbázisban, cégkivonat formájában.Minden esetben győződjön meg róla hogy ténylegesen a cég képviselője írta alá a szerződést.

Gondosan ellenőrizze le a szerződésbe leírt adatokat. Fontos tudni, hogy sem elírás, sem javítás nem szerepelhet az okiratban.

Ami sok embert érdekel, hogy mit mennyiért.Erre kapsz választ a következő fejezetben.

Néhány gondolat az eladási árról.

Önnek nyilván az a legfontosabb hogy a lehető legmagasabb árért sikerüljön értékesítenie autóját.

De a fenti példákból is látszik, hogy autófelvásárlás és autófelvásárlás között jelentős és fontos különbségek vannak. Tehát nem biztos hogy egy magasabb ár eléréséért érdemes felesleges kockázatot vállalni.

Azt is érdemes fontolóra venni, hogy amennyiben autófelvásárlással is foglalkozó cégnek adjuk el autónkat, nyilván a piaci ár alatt fogjuk értékesíteni autónkat, hiszen a cég ebből él, tehát a jövőbeni haszon reményében fogja tudni megvásárolni autónkat. Ebben az esetben viszont az ügyintézés is sokkal gyorsabb és egyszerűbb.

Kinek ajánljuk az autó felvásárlás azonnal eladási formát

Azoknak ajánljuk autófelvásárló cég felkeresését, akik nem szeretnének saját lakásukba idegeneket beengedni. Amennyiben meghirdeti autóját de nem szeretne megválaszolhatatlan kérdéseket hallgatni, vagy már a hirdetésben is szereplő adatokat, tényeket sokadszorra is elmondani.

Nem szeretne telefonos alkudozásba bonyolódni, egyszóval gyorsan és egyszerűen szeretne autójától megválni.

Talán közhely, de nagyon igaz, hogy kétszer szeretjük autónkat a leginkább, amikor megvesszük és amikor eladjuk. Ezzel a kis segítséggel, amik a fentebb leírtak tartalmaznak, talán segíteni tudtunk abban, hogy az a bizonyos második szerelem is élmény maradjon.

Használt autó felvásárlás

Használt autó felvásárlás a múltban és a jelenben.

Érdekes témát boncolgatunk ebben az írásban. A használt autók útja a szalonoktól a használt autó kereskedőkig. Most a magyarországi rendszerváltás előtti és az az utáni időkre tekintünk vissza ebben a cikkben.

Használt autó felvásárlás a rendszerváltás előtt

A rendszerváltás előtt állami monopólium volt az új autó kereskedelem. A baráti országokból származó autókat lehetett megvásárolni. Ezekre az autókra akár éveket is várhatott a megrendelő, mire érezhette a műbőr hamisítatlan illatát, megfoghatta az olcsó műanyagból készült kormányt és letekerhette az ablakot, mivel elektromos ablakról nem is álmodhatott.

Mégis varázslatos volt amikor a vásárló 1 év várakozás után megkapta az új Dácia átvételi értesítőt. A telephelyen persze ki kellett választani a sok-sok Dácia közül azt amelyikből nem loptak ki semmit a gyárban vagy a vasúti szállítás alatt. Euforikus érzés kerítette hatalmába azt akinek sikerült találnia egyet amelyről csak a kormány hiányzott és nem a motor.

használt autó felvásárlás: dácia
dácia volánja mögött

Mégis fantasztikus volt végre beülni az új autóba és hazakocsikázni Debrecenből Budapestre hóban, fagyban, bízva abban, hogy a fűtőmotor a helyén van.Szép lassan hazagurult az autó, hiszen száguldásról nem lehetett szó, mert ahogy a legnagyobb nevettető is elmondta: ” A rablók elszáguldottak a Dáciával…….Puff ezen buktak le…..mert mint tudjuk mit nem lehet a Dáciával?…..Száguldozni”

Visszatérvén eredeti témánkhoz nézzük mi történt ennek a Dáciának a rövid, de annál kalandosabb életében. Miután 100.000 km után meg volt a második motorgenerál és a 12. féltengely csere, eljött az idő az eladására.

Hol és hogyan történt a használt autó értékesítés akkoriban.Erről olvashatsz lejjebb.

Használt autó felvásárlás vagy eladás

Ebben az időben két lehetőség közül lehetett választani: Az Expressz újság és a Dobi István úti használt autó börze. Itt vasárnaponként összegyűlt mindenki aki szerette volna eladni meglévő  vagy megvásárolni a következő autóját.

Természetesen mások is itt gyülekeztek, pl az itt a piros hol a piros nevezetű néplehúzás prominens szereplői. Persze lehetett itt autót is vásárolni jó áron ami azt jelentette, hogy egy egy éves használt Zsiguli pont kétszer annyiba került, mint újkorában. Ez miért lehetett? Mert akár 3-4 évet is kellett várni a messiásra. Tehát aki eladta fiatalon az busás haszonra tehetett szert. Persze ezt csak akkor élvezhette ha nem tette fel ezt a pénzt a biztos nyerés /vesztés/ reményében, ott helyben az “itt a piros hol a piros” pénznyelőre.

Abban az időben aki használt autót felvásárolt , mindig neppernek nevezték. Ez a megnevezés még ma is tartja magát, tegyük hozzá sok esetben teljesen jogosan.

Mikor jelentek meg az első használt autó kereskedők erről olvashatsz a következő fejezetben.

Használt autó felvásárlás a rendszerváltás környékén

A rendszerváltás környékén megjelentek az első használt autó kereskedők. Ők már hivatalosan és cégszerűen vásárolták fel a használt autókat.Ők voltak az elsők akik hirdették is különböző platformokon a használt autó felvásárlást. Az internet megjelenésével pedig a használt autó felvásárlás egy új szintre lépett, de ezt a történetet már mindenki ismeri.

Használt autó vásárlás tippek

Az alábbiakban megpróbáljuk összefoglalni, hogy mire érdemes figyelni használt autó vásárlás esetén tippek tanácsok segítségével.

Első fejezet honnan vegyünk autót kérdésre ad választ.

Használt autó vásárlás tippek: honnan vegyünk autót?

Ezt a fejezetet kettő részre lehet osztani.Vehetünk autót külföldről és belföldről egyaránt.


A legideálisabb ha magyarországi, első tulajdonostól származó, vezetett szervizkönyvvel rendelkező autót vásárolunk.

Nézzük először a Magyarországon vásárolt autókat.

 • 2011-től már rendelkezésre állnak a műszaki vizsgán feljegyzett km óra állások. Ezeket bármelyik vizsga állomáson lekérdezhetjük. Illetve a km óra állásokat több éve kötelező feltüntetni az adásvételi szerződésen, ami bekerül a központi autó adatbázis rendszerébe, így ezek az adatok is elérhetőek.

 • Amennyiben önnek van ügyfélkapu hozzáférése, néhány kattintással ellenőrizheti az autó adatait.A feljegyzett km óra állásokat, a műszaki vizsgán készült fotókat, az eredetvizsgán készült fotókat, az esetleges eladást korlátozó bejegyzéseket.

 • Talán az egyik legfontosabb, hogy bejegyezhető-e a tulajdonjog. Sajnos előfordulhat, hogy olyan autót kínálnak megvételre, amelyre nem tudja bejegyezni a tulajdonjogát, mert valamilyen okból opciós jogot jegyeztettek be az autóra. Ez lehet akár egy több millió forintos adótartozás miatti Adóhivatali opciós bejegyzés is. Ezért nagyon fontos, hogy vásárlás előtt ellenőrizzük le a kiszemelt autót az adatbázisban.

  A következő szakaszban a külföldről behozott használt autó vásárlás tippek kerülnek előtérbe.
használt autó vásárlás tippek
használt autó vásárlás tippek

Használt autó vásárlás tippek: ha külföldről vesszük

 • Talán a legjobb ha Németországból származó autót választunk.

 • A németországi autók nagy részt autópályán futnak. A legkisebb település is elérhető autópályáról, ezért a Német autók nem az autókra káros városi közlekedésben “használódnak” Hanem a kiváló minőségű és méltán híres Német autópályákon.

 • A német autószervizek precizitása és hozzáértése legendásan jó. Az autók szervizelését mindenki hivatalos autó szervizekben végzi, ezért az autók akár itthonról is könnyen leinformálhatóak. Fontos tehát, hogy a kiválasztott autónknak legyen szervizkönyve, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy jó minőségű autót vásárolunk.

  Mennyire számít a futott kilométer a külföldi gépjárműnél? A lenti bejegyzésből megtudhatod.

Hogy kalkuláljon a futott km tekintetében, külföldről származó autók esetében?

 • Dízel autóval legalább 70-80e km-t tesznek meg egy évben, de nem ritka az évi 150e km-es futás teljesítmény sem. Tehát egy 3 éves autóban akár 400-600 ezer km is lehet.

 • A benzines autók lényegesen kevesebbet futnak, ezért ha külföldi autót vásárol inkább Németországi, benzines autót vásároljon, bár ezek lényegesen drágábbak is.

 • Ha lehetősége van hívja fel a külföldi szervizt és kérdezze le a szervizkönyvet. A legtöbb típusnak Magyarországon is leinformálható a külföldi előélete

  Fontos tippeket kaphatsz a külföldről behozott jármű vásárlás esetére a következő részben.

Legfontosabb külföldi használt autó vásárlás tippek

 • Az autó eladója egyben az autó tulajdonosa is legyen, így biztos, hogy nem áfa csalt és nem manipulált km órájú autót vásárol.-Fontos! Ön közvetlenül attól a cégtől vagy magánszemélytől vásárolja meg az autót aki azt a külföldi forgalmi engedélyben szereplő tulajdonostól megvásárolta.

 • Ha külföldi autót vásárol, szervizkönyvvel rendelkező autót vásároljon.

 • Amennyiben áfacsaláson átesett autót vásárol, akár 5 év múlva is kifizettethetik az aktuális tulajdonossal a befizetetlen áfát!
  Összegezve: Ha külföldi autó, akkor szervizkönyves, leinformálható autó.

  Hogy kitől vegyünk autót erről szól a következő fejezet.

Kitől vegyünk? Használt autó vásárlás tippek

Csak tulajdonostól vásároljunk autót.
Ha kereskedésben vásárol és az eladás bizományosi értékesítés keretein belül történik, akkor a kereskedést sem jogi garancia /pl nem tudja átíratni a saját nevére, mert valamilyen terhelés van az autón/ sem szavatossági kötelezettség nem terheli.


Ha magánszemélytől vásárol és nem a tulajdonos adja el önnek az autót, akkor az is lehet, hogy ön egy csalás áldozata lesz és az autóra nem tudja bejegyeztetni az ön tulajdonjogát.


Ezért fontos:

Minden esetben győződjön meg, hogy az aki önnek eladja az autót az legyen jelen a szerződés megkötésénél és ő írja alá a szerződést.


Cég esetében kérje el az aláírási címpéldányt és az azon szereplő személy személyi igazolványát illetve lakcímkártyáját.


Ha magánszemélytől vásárol akkor kérje el az autó törzskönyvében szereplő tulajdonos személyes okmányait.

Miért annyira fontos a szervizkönyv megléte? A következő fejezetben kapsz rá választ.

Használt autó vásárlási tippek: szervizkönyv

szervizkönyv
használt autó vásárlás tippek: szervizkönyv

Fizikailag már nem biztos, hogy meg van a szervizkönyv, mivel az autók már úgynevezett digitális szervizkönyvvel rendelkeznek.


Azonban a szerviz infók természetesen kézzel  fogható adatok. Tehát ha nincs is hagyományos szervizkönyv, az autó szervizelésről készült dokumentumot mindenképpen kérje el.


Amennyiben nincs szervizkönyv és elérhető szerviz információ sem akkor érdemes-e megvásárolni a kiszemelt példányt? Gondolja végig, hogy ha nincs meg miért nincs meg. Az autó egyik, ha nem a legfontosabb dokumentuma, ön vigyázna rá?

Használt autó vásárlás tippek: céges jármű

Itt is két részre oszthatjuk a vásárlás lehetőségét.
Vehetünk cégtől vagy magánszemélytől is.
Nézzük először mi van ha cégtől vásárolunk gépjárművet.

Sokan félnek a céges autóktól. “Sokan használják”, “nem szervizelik”, “lelakják, mert nem az övék”… és ehhez hasonló sztereotípiák élnek az emberekben.
Jogosan? Röviden nem.Hogy miért mert:

A céges autók nagy része ma már úgynevezett flotta kezelő cég tulajdonában van. A flotta kezelő szigorúan megköveteli a használó cégtől, hogy hol és mit szervizeljünk pontos intervallum szerint. Ez azért érdekük, mert így az eladásnál sokkal jobb árat tudnak elérni egy jól karbantartott autónál.
Ezért ezek az autók nemhogy rosszabbak, mint egy magánszemély által kínált.

A céges személyautók túlnyomó többségét egy ember használja ,mert pl jár a beosztásához.

Az esetleges sérüléseket, hibákat a céges autóknál nem titkolják el, hiszen minden javítás hivatalosan számla szerint történik. A magánszemély valószínűleg nem fogja felhívni a figyelmét az ilyen hiányosságokra.

A magánszemély sokszor már nem szervizeli le az autó eladás előtt, mert nem akar költeni rá. A céges autók napi használatban vannak, ezért a szervizelést akkor is elvégzik, ha már nagyon közel van az eladás ideje, ráadásul a költségeket leírják az adóból.


Reméljük, hogy ezzel segíthetünk, hogy megtalálja álmai autó “társát” és hogy a vásárlás kellemes emlék maradjon